Koninklijke Fanfare 'De Verenigde Vrienden' OVERMERE

home  fanfare  orkest  drumband  I  media  I  contact

19 januari 2014
Culturele onderscheiding voor onze jubilerende fanfare

De leden van de algemene vergadering van de cultuurraad, het dagelijks bestuur en voorzitster De Keukeleire reikten in het het cultureel centrum 'Stroming' aan onze Koninklijke fanfare 'De Verenigde Vrienden' een culturele onderscheiding uit voor hun puike prestaties van vorig jaar, nl. het behalen van een Provinciale kampioenstitel en het behalen van 80,33% tijdens de nationale kampioenschappen in het Lemmensinstituut in Leuven, najaar 2013.
De cultuurraad loofde de inspanningen van de fanfare voor dit mooie resultaat.
Voorzitter Wim mocht uit handen van schepen Julien Wettinck een kunstwerk in ontvangst nemen.
Daarbij sprak de voorzitter het publiek toe met een toespraak die hieronder te lezen is.

Foto's van de nieuwjaarsreceptie zijn te zien op Facebook.

Wim ontvangt het kunstwerk Aansluitende toespraak door Wim Even poseren voor de groepsfoto
      Foto's : Kirsten Van der Haegen

Culturele onderscheiding voor onze jubilerende fanfare
     Foto : Herman Meganck

Toespraak door voorzitter Wim n.a.v. de uitreiking van de culturele onderscheiding :

Dames en heren,

Mag ik vooreerst de cultuurraad bedanken, in het bijzonder de leden van de algemene vergadering, het dagelijks bestuur en vooral mevrouw de voorzitter Lieve voor het uitreiken van deze mooie culturele onderscheiding aan onze Verenigde Vrienden.
En ik ben blij deze naam nog te kunnen uitspreken, want gisteren waren we deze mooie naam bijna kwijt.

Na afloop van het nieuwjaarsconcert wou ik tijdens mijn bedankingen enkele mensen in de bloemetjes zetten. Alleen … die bloemetjes waren er niet. Gelukkig hadden enkele goede medewerkers het podium versierd met enkele tientallen azalea’s. Zij waren de redders in nood. Wanneer ik ’s avonds doorheen de zaal wandelde hoorde ik links en rechts : ‘’t nieuwjaarsconcert was weer in orde van onze Koninklijke fanfare Sinte-Azalea’ …

Enfin … alle gekheid op een stokje, de reden dat we ze vergeten waren kwam omdat we ons hadden gefocust op een goede uitvoering van ons nieuwjaarsconcert. En die focus is er reeds 150 jaar. Anders hadden we hier vandaag geen onderscheiding in onvangst kunnen nemen. En weet je wat zo fijn is aan onze fanfare : dat we kunnen musiceren met quasi allen leden van eigen bodem … eigen muzikanten, er een willekeur is aan verschillende karakters en zoveel diverse leeftijden zijn. De jongste is 7, de oudste 73. En toch slaagt de groep er in om harmonieus samen mooie dingen te brengen, mooie muziek te maken. Ik ben daar bijzonder fier en trots over.

Je hebt het daarnet gehoord … 150 jaar fanfare. Ons nieuwjaarsconcert van afgelopen weekend betekende de start van een fantastisch jubileumjaar dat beeindigd wordt met het volgende nieuwjaarsconcert, in 2015. Daartussen : een jaar vol van mooie muziek en prachtige jubileumevenementen. Twee daarvan gaan door hier in ons mooie culturele centrum. Het eerste is een concert op 29 maart met, hoe kan het ook anders, ons fanfareorkest gevolgd door de bigband Ben Fleerakkers. Hiermee zullen solisten van eigen bodem hun opwachting maken, nl. Hilde Van Wesepoel, Henk De Loose, Rudi De Wolf en Bart De Lausnay, u wellicht allen bekend. Zeker een aanrader.
Ongeveer twee maand later op 16 mei zal de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht speciaal voor onze 150ste verjaardag een jubileumconcert brengen. Noteer zeker deze data. De rest van de evenementen kan je terugvinden op onze mooie fanfarewebsite.

Wat we nog gaan doen tijdens dit jaar is onze werking gewoon verderzetten, ’t is te zeggen buitengewoon verderzetten … inzetten op verjonging en vernieuwing. Onze fanfare klaarmaken voor een volgende 150 jaar. En dan hoop ik dat één van mijn opvolgers hier in het jaar 2164 zal kunnen zeggen : dankuwel en proficiat Koninklijke fanfare ‘De Verenigde Vrienden’ Overmere. Ik dank U.

Foto's : Kirsten Van der Haegen en Herman Meganck

Nog in verband met de start van het jubileumjaar :

- Bekijk de trailer '150 jaar fanfare in 2014' : KLIK HIER
    - Voor alle info over '150 jaar fanfare in 2014' : KLIK HIER

KLIK HIER om naar boven te gaan   Klik hier om naar boven te gaan